Axelanoder båt

 

Axelanoder båt

Vi på Capella erbjuder försäljning och reparation av axel anoder båt .


AXELANODER BÅT

prod_66-250x250
prod_65-250x250

AXELANODER BÅTZink eller aluminium anoder

För segling på saltvatten eller bräckt vatten rekommenderar vi användning av zinkanoder. Katodiskt skydd med anoder är ett "måste" för att skydda alla metalldelar under vatten. Därför, inte bara för stålbåtar, men även för trä, glasfiber och aluminiumskrov krävs anoder. Materialet av VETUS-zinkanoder är av högsta möjliga standard.

Alla VETUS-anoder är strömlinjeformade och monteras antingen med specialtillverkade dubbar, som kan svetsas till ett stålskrov eller speciella skrov skruvar för glasfiber och träbåtar. Vi levererar dessa studs och bultar separat.

Vid beställning, var god ange alltid skrovets material. Alla metalldelar måste ha direkt kontakt med anoden. Därför tillhandahålles bultarna för t.ex. Glasfiberskrov måste ha en trådanslutning så att kontakt kan göras med metalldelarna. På glasfiber och träbåtar får endast metalldelarna skyddas.

Anoderna levereras exklusive anslutningssats. Alla VETUS-anoder har ett skyddsskikt av färg på monteringssidan för att förhindra skador på färgens arbete på din båt.

När du monterar zinkanoden så ska den vara monterat i slutet med propeller muttern, vilket i sin tur kommer komma i omedelbar kontakt med propelleraxeln samt propellern. Se till och byta ut zinken varje år, vi på Capella kan hjälpa dig med det

Kontakta oss om du frågor kring axelanoder båt så hjälper vi dig.

+46(0)8-390900

marin@capella.se


KATALOG 2018
Har du frågor?